Fotografie z příměstského tábora 13.-17.7.2015

Fotky z druhého turnusu příměšťáků jsou tu: Experimenty v kuchyni, Škola čar a kouzel a Fascinující vnitřní svět!

Protože tentokrát dorazilo táborníků docela málo, společně jsme se domluvili, že spojíme dohromady programy všech tří táborů a vybereme z nich to nejlepší. A tak si všichni mohli vyzkoušet trošku z experimentování v kuchyni, kouzlení v laboratoři a objevování záhad lidského těla.

První den jsme s Dášou zavítali do chemické laboratoře, psali tajným písmem a namíchali několik lektvarů. Nechyběly ani velkolepé závody v pipetování. Odpoledne jsme si uvařili vynikající čokoládu a nakoukli do trávicí soustavy, co se děje, když tu čokoládu sníme.

Úterý jsme začali pečením voňavého chleba, potom jsme se pustili do výroby kouzelných mandragor a po obědě nás navštívili Richterkovi - specialisté na konstrukci automobilů a raket. Všechny starty raket byly úspěšné. To se však nedá říci o přistání – ta byla poněkud tvrdší.

Středeční dopoledne patřilo elektřině. Někteří šikulové dokázali z elektronické stavebnice zkonstruovat dokonce funkční FM radio přijímač! Odpoledne za námi přijel Ota se svou pomocnicí Andulkou a vyrobili jsme pro mandragory ze dřeva zahrádky, které jsme oseli kouzelnými bylinami.

Ve čtvrtek jsme v parku otestovali své smysly a na chvilku si vyzkoušeli, jaké to je ztratit zrak. Také jsme podnikli malou exkurzi do nervové a dýchací soustavy člověka a vyrobili si modely neuronu a plic. Odpoledne jsme se pustili do stavění baziliška z Lega, které se nám ale trošku protáhlo a tak mnozí rodiče museli přiložit ruku k dílu.

Poslední den tábora jsme si udělali výlet do science muzea Pevnost poznání, pověděli si něco o srdci a cévní soustavě a vyrobili si osvěžující malinovou zmrzlinu. Na závěr tábora nás překvapily mandragory, které se konečně rozpovídaly. Tak nezapomeňte zalévat, ať vám hezky vyrostou!

Odkaz na fotoalbum:
http://geniator.rajce.idnes.cz/Primestske_tabory_13.-17.7.2015/