Fotografie z příměstského tábora 20.-24.7.2015

A máme tu fotky z třetího turnusu příměstského tábora Cesta za dobrodružstvím!

V pondělí si naši odvážní cestovatelé a dobrodruzi zkonstruovali stroj času a zaletěli se podívat jak to na Zemi vypadalo, ještě než vznikly kontinenty. Také jsme pozorovali erupce sopky, procestovali křížem krážem Austrálii, seznámili se s vombatem a zahráli si spoustu fajn her.

V úterý jsme procestovali celou Asii, za omamné vůně vonných tyčinek jsme si vyzkoušeli skládanku Tangram, z Lega postavili hladového krokodýla a rýži (jak jinak) jsme poobědvali hůlkami. V chemické laboratoři jsme provedli několik experimentů včetně extrakce DNA z rajčete. Odpoledne jsme se věnovali konstrukci raket a jejich vyslání na misi.

Středeční ráno začalo osvěžující výrobou letního sněhu v chemické laboratoři a psaním neviditelných vzkazů. Ameriku jsme projeli od Aljašky po Patagonii, vydali se na indiánskou průzkumnou výpravu a jako objevitelé Nového Světa jsme prozkoumali faunu a floru pralesa i pouště. A na závěr žhavého dne jsme laborovali s elektronickou stavebnicí, která rozhodně nenechala nikoho chladným.

Čtvrteční dopoledne jsme společně s Otou tvořili luxusní hotel pro hmyz, podívali se do Evropy a odpoledne patřilo opět chemii. Tentokrát se v laboratoři kouřilo, šlehaly plameny a některé experimenty i docela nelibě voněly...

Poslední den tábora jsme se vypravili vlakem na výlet na Hrubou Vodu. Chtěli jsme tak trochu utéct z města před vedrem a také bylo třeba umístit a zabydlet hmyzí domeček. S tím nám ochotně pomáhali psí kamarádí Harry a Ron. Také jsme se podívali do Afriky, vyrobili si zvířata ze safari a někteří stihli i miniplanetárium.

Odkaz na fotoalbum:
Rajče: Příměstský tábor 20. - 24. 7. 2015