Fotografie z příměstského tábora 6.-10.7.2015

Konečně jsme se dočkali a jsou tu fotky z prvního turnusu: Cesta za dobrodružstvím, Týden mezi vědci a Tajemství kriminalistiky!

První den na táboře jsme se seznámili s parkem a s novými kamarády, zkonstruovali stroj času, probádali vývoj života na zemi, pozorovali erupci sopky a užili si spoustu zábavy.
V úterý jsme si vyzkoušeli truhlářské práce, podívali se do Afriky, cestovali časem do období Studené války a zneškodnili výbušninu pomocí robota.
I třetí den utekl jako voda. Detektivové si odlili do sádry stopy a vytvořili masky. Cestovatelé v čase se podívali Edisonem a vyzkoušeli si, co dovede elektřina. Malí dobrodruzi navštívili tentokrát Ameriku. A v chemické laboratoři si všichni vyzkoušeli extrahovat DNA z rajčete nebo psát tajné vzkazy.
Objevitelé ve čtvrtek procestovali Asii, poobědvali hůlkami a vyrobili si ruční papír. Malí vědci navštívili kolegu z 15. století Leonarda da Vinci, vyrobili si truhlu na nápady a funkční model plic. Kriminalisté vyřešili záhadnou vraždu, do které byl zapleten obchodník s cennými papíry, jedovatý had a samozřejmě zahradník. Všichni se také podívali do sbírkových skleníků.
I poslední den tábora jsme si báječně užili. Dopoledne jsme strávili v Pevnosti poznání a odpoledne čekala nejmenší cestovatele závěrečná táborová hra a vynálezci dokončovali své výtvory. Doufáme, že se vám týden mezi vědci, cestování časem, objevování dalekých zemí a vyšetřování detektivních záhad líbilo stejně jako nám.
Odkaz na fotoalbum:
http://geniator.rajce.idnes.cz/Primestske_tabory_6.-10.2015