Halloween v Arkádii

Obchodní dům Arkádie v Prostějově se rozhodl uspořádat halloweenský workshop pro děti. Na takové akci Geniátor pochopitelně nemohl chybět. A proto jsme v neděli 30. října napěchovali největší auto v dosahu až po střechu vědeckým vybavením a vyrazili do Prostějova.

Vybrali jsme si pro stánek místo hned u vchodu, v první linii, přímo před kioskem s vaflemi. Uznejte, že to bylo odvážné, vafle, to je velká výzva. Nicméně zdá se, že jsme v konkurenci sladkostí a záplavy dalších zajímavých stanovišť obstáli velmi dobře. Málokdo totiž odolal možnosti vlastnoručně si vyrobit opravdu nechutný halloweenský sliz s očima.

Vlastně jsme občas měli trochu problém probojovat se ke stánku přes hrozen dětí urputně míchajících sliz! A za nimi už čekala fronta dalších netrpělivých zájemců o slizkou hračku. Do supermarketu pro ingredience na sliz (prací prášek a Herkules) bylo nutné zaběhnout celkem čtyřikrát. I mistr plánovač občas podcení zásoby materiálu…

Přes nekončící řadu zájemců o sliz se skoro nedostalo na další experimenty a tvoření, které jsme měli připravené. Chemické pokusy jsme rovnou vzdali, protože by je přes hradbu dětí stejně nikdo neviděl, a materiál na reflexní přívěsek na batoh ve tvaru sovičky jsme pouze rozdávali s návodem, aby si jej zájemci mohli vyrobit doma. Kvůli slizu muselo jít zkrátka všechno stranou.

Snad jste si, milí návštěvníci, Halloween jaksepatří užili. My jen doufáme, že se zase brzy někde setkáme, abyste si mohli vyzkoušet další zajímavé vědecké pokusy, které jsme pro vás přichystali.

Zdraví vás tým Geniátor