Jaro dělá pokusy, vystrkuje krokusy

Jaro dělá pokusy, vystrkuje krokusy

aneb březnový workshop pro děti a rodiče

Jaro už ťuká na dveře a my jsme ho společně přivítali na třetím letošním workshopu v hračkářsví Mihaj v Mariánském Údolí.

Všichni už se těší, jak se bude na jaře všechno zelenat a růst. Než se toho dočkáme v přírodě a na zahrádce, může nám radost dělat doma za oknem mandragora, kterou jsme si na workshopu vyrobili.

Ve výtvarné dílničce si mohly děti vlastnoručně vytvořit větrník, velice realistickou pohyblivou housenku ze slámky, veselý balónek v podobě ptáčka nebo úplně jednoduchou, ale perfektně hrající foukací harmoniku.

Společnost nám při hraní a tvoření dělaly dvě želvy vroubené. Všechno prozkoumaly, dokonce si párkrát kously do salátu a nechaly se ochotně drbat pod krkem.

Malí vědci a vědkyně se s nadšením pustili do pokusů s vodou. Kupříkladu naučili mandarinku plavat a pokusem zjistili, co udělá s povrchovým napětím na hladině vody prostředek na mytí nádobí a co cukr.

Minigeniátoři se vyřádili v dětském koutku s kostkami, autíčky a farmou/staveništěm, kde mohli do sytosti bagrovat díry a vršit kopce.

Že neuhádnete, kdo se za námi přišel podívat? Náhodou měl v sobotu cestu do hračkářství Mihaj malíř Libor Vojkůvka a zašel se podívat do naší dílničky. Když odcházel, nechal nám tam několik svých obrázků a dobrou náladu, kterou nosí po kapsách a na potkání rozdává.

Snad se vám na workshopu líbilo a potkáme se na tom dubnovém – velikonočním.
Váš tým Geniátor