Je tu zima, je tu mráz

Je tu zima, je tu mráz

aneb lednový workshop pro děti a rodiče

Poslední lednovou sobotu (28. 1. 2017) jsme v naší vědecko-řemeslné dílně ve firmě Hračky Mihaj v Mariánském Údolí uspořádali první ze série sobotních odpoledních dílniček.

Tentokrát to byl workshop na téma zima a mráz v lednové přírodě. Zaměřili jsme se zejména na malé ptačí kamarády. Povídali jsme si o tom, co má který ptáček nejraději a jak jim může nevhodné krmení ublížit. Vyzbrojeni znalostmi si pak všichni účastníci vyrobili lojové krmítko se speciálně namíchanou směsí oříšků, bobulí a semínek.

Málem se nám lákavě vypadající krmítka nepodařilo ubránit před ptáčky, které jsme předtím vytvořili z vlny. Myslím, že jsem to odpoledne zahlédla po hračkářství poletovat sojku obecnou, sýkoru koňadru, strnada obecného, hýla obecného a jednu vránu.

O ptáčky bylo postaráno a ani my jsme nezůstali o hladu. Zahřál nás horký čaj a pochutnali jsme si na palačinkách a lahodných muffinech, které pro nás připravila jedna z maminek.

Vyzkoušeli jsme si také gumičkování. Někteří se naučili sněhovou vločku a dvě odvážné dámy se pustili do rozsáhlého gumičkovacího projektu, jehož výsledek ze všeho nejvíc připomínal svetr.

Jako vždy měli účastníci workshopu k dispozici deskové hry, elektronické stavebnice a výtvarné pomůcky. Tentokrát ovšem pozornost dětí nejvíce upoutalo magnetické divadélko. To odpoledne se tu odehrálo několik krvavých mordů, které se prolínaly s telenovelami a sci-fi příběhy.

Tentokrát se nás nesešlo mnoho, ale i tak jsme si tvořivé odpoledne báječně užili. Tématem příštího workshopu budou Zlaté české ručičky. Určitě si ho nenechte ujít!

Těšíme se na viděnou v únoru.
Vaši Geniátoři