Po stopách literatury, 23. 2. 2016

A máme tu fotografie z naší premiérové prostějovské akce Po stopách literatury!

Na Prostějovsku řádí šílený knihovník, který by měl nejraději všechny knihy pro sebe, a tak ukryl časovanou bombu s rafinovanou biologickou zbraní, která sníží lidem IQ o 50 bodů. Tím u nich vyvolá ztrátu zájmu o literaturu a vzdělání vůbec.

Knihovníkovi a jeho šílenému plánu se naštěstí rozhodlo postavit osm týmů nebojácných osmáků a deváťáků z prostějovských škol. Knihovník byl ovšem obezřetný a čísla kódu k deaktivaci bomby dobře zabezpečil různými nelehkými úkoly.

Studenti postupně odhalili pomocí plamene tajné písmo, sestrojili odposlouchávací zařízení, analyzovali otisky prstů z místa činu, podrobili výslechu klíčového svědka, sestavili portrét podezřelé osoby, vyzráli nad zákony gravitace i lomu světla a samozřejmě vyřešili celou řadu hádanek a úkolů, samozřejmě literárních. Nakonec vše dobře dopadlo, studentům se podařilo včas vyluštit zašifrovaný kód a bombu zneškodnit.

Děkujeme tímto všem studentům a jejich učitelům a samozřejmě také Městské knihovně v Prostějově za spolupráci a poskytnutí báječných prostor v bývalé základní škole na Husově náměstí.

Těšme se brzy na viděnou při řešení další detektivní záhady!